1. Naziv obrazovnog programa: MENADZER RESTORATERSTVA
2. Naziv nivoa obrazovanja: V
3. Nastavni plan:
Redni broj |
Moduli/predmeti |
I godina |
Krediti |
II godina |
Krediti |
Ukupno časova |
Ukupno Kredita |
A |
Opšti stručni predmeti/moduli |
||||||
1. |
Sociologija turizma |
72 |
4 |
72 |
4 |
||
2. |
Poslovna komunikacija |
72 |
4 |
72 |
4 |
||
3. |
Strani jezik |
108 |
6 |
99 |
5 |
207 |
11 |
4. |
Finansijsko poslovanje |
72 |
4 |
72 |
4 |
||
5 |
Računovodstvo |
66 |
3 |
66 |
3 |
||
6. |
Preduzetništvo |
66 |
3 |
66 |
3 |
||
7. |
Psihologija |
66 |
3 |
66 |
3 |
||
UKUPNO A |
324 |
18 |
297 |
14 |
621 |
32 |
|
B |
Specijalistički stručni predmeti/moduli |
||||||
1. |
Poslovni engleski jezik |
108 |
6 |
99 |
5 |
207 |
11 |
2. |
Osnove gastronomije |
72 |
4 |
72 |
4 |
||
3. |
Tehnologija hrane i pića |
72 |
4 |
72 |
4 |
||
4. |
Primijenjena informatika u ugostiteljtvu |
72 |
4 |
72 |
4 |
||
5. |
Osnove hotelijerstva |
72 |
4 |
72 |
4 |
||
6. |
Restoranski menadžment |
684 |
4+3+11 |
684 |
18 |
||
7. |
Banket menadžment |
726 |
3+4+15 |
726 |
22 |
||
8. |
Marketing u turizmu i hotelijerstvu |
66 |
3 |
66 |
3 |
||
9. |
Menadžment hotelskih i restoranskih preduzeća |
66 |
3 |
66 |
3 |
||
UKUPNO B |
1080 |
40 |
957 |
33 |
2037 |
73 |
|
C* |
Praktično obrazovanje kod poslodavca |
504 |
11 |
528 |
15 |
1032 |
26 |
Praktična nastava u školi |
|||||||
D |
Izborna nastava |
||||||
1. |
Osnovi pedagogije i andragogije |
36 |
2 |
36 |
2 |
||
2. |
Menadžment održivog razvoja u ugostiteljstvu |
36 |
2 |
36 |
2 |
||
3. |
Tehnike dekorisanja u poslastičarstvu i pekarstvu |
36 |
2 |
36 |
2 |
||
4. |
Dezerti - posluženje |
66 |
3 |
66 |
3 |
||
5. |
Kontrola troškova hrane, pića i radne snage |
66 |
3 |
66 |
3 |
||
6. |
Vino, hrana i kultura |
66 |
3 |
66 |
3 |
||
UKUPNO D |
36 |
2 |
66 |
3 |
102 |
5 |
|
E |
Diplomski rad |
10 |
10 |
||||
F |
Profesionalna praksa |
60 dana |
|||||
G |
Broj radnih sedmica |
36 |
33 |
||||
Ukupno (A+B+C+D) = 2760 |
Napomena: C* -praktično obrazovanje i praktična nastava su sastavni dio modula Restoranski menadžmen ili Banket menadzment i ne računa se kao poseban fond časova.