1. Naziv programa: Menadžer kulinarstva
2. Naziv nivoa obrazovanja: Više stručno obrazovanje u trajanju od dvije godine: Menadžer kulinarstva / Menadžerka kulinarstva
2. Nastavni plan
Redni broj |
Nastavni predmeti |
I godina |
Krediti I godina |
II godina |
Krediti II godina |
Ukupno časova |
Ukupno kredita |
|||
Sed. |
God. |
Sed. |
God. |
Sed. |
God. |
|||||
A |
Opšti stručni predmeti |
|||||||||
1. |
Engleski jezik-komunikacija |
2 |
72 |
3 |
2 |
66 |
3 |
4 |
138 |
6 |
2. |
Menadžmet turizma |
2 |
72 |
3 |
2 |
72 |
3 |
|||
3. |
Teorija hrane |
6 |
216 |
8 |
6 |
216 |
8 |
|||
4. |
Nutricionizam |
3 |
108 |
4 |
3 |
108 |
4 |
|||
5. |
Informacioni sistemi |
2 |
66 |
3 |
2 |
66 |
3 |
|||
6. |
Menadžment hrane i pića |
3 |
99 |
5 |
3 |
99 |
5 |
|||
7. |
Planiranje menija |
3 |
99 |
5 |
3 |
99 |
5 |
|||
8. |
Primijenjeni menadžment u kulinarstvu |
2 |
66 |
4 |
2 |
66 |
4 |
|||
Ukupno A |
13 |
468 |
18 |
12 |
396 |
20 |
25 |
864 |
38 |
|
B |
Specijalistički stručni predmeti |
|||||||||
1. |
Priprema i prezentacija hrane |
6 |
216 |
10 |
6 |
216 |
10 |
|||
2. |
Uvod u pekarstvo i poslastičarstvo |
3 |
108 |
5 |
3 |
108 |
5 |
|||
3. |
Proizvodnja hrane u velikim količinama |
3 |
108 |
5 |
3 |
108 |
5 |
|||
4. |
Regionalne kuhinje |
4 |
132 |
6 |
4 |
132 |
6 |
|||
5. |
Internacionalne kuhinje |
4 |
132 |
6 |
4 |
132 |
6 |
|||
6. |
Restoraterstvo |
3 |
108 |
5 |
3 |
99 |
5 |
6 |
207 |
10 |
Ukupno B |
15 |
540 |
25 |
11 |
363 |
17 |
26 |
903 |
42 |
|
C |
Praktična nastava |
10 |
360 |
15 |
9 |
297 |
10 |
19 |
657 |
25 |
D |
Izborna nastava |
|||||||||
1. |
Planiranje banketa |
1 |
36 |
2 |
1 |
36 |
2 |
|||
2. |
Osnovi pedagogije i andragogije |
1 |
36 |
2 |
1 |
36 |
2 |
|||
3. |
Mendžment održivog razvoja u ugostiteljstvu |
1 |
36 |
2 |
1 |
36 |
2 |
|||
4. |
Tehnike dekorisanja u poslastičarstvu i pekarstvu |
1 |
36 |
2 |
1 |
36 |
2 |
|||
5. |
Strani jezik II |
2 |
66 |
3 |
2 |
66 |
3 |
|||
6. |
Dezerti - posluženje |
2 |
66 |
3 |
2 |
66 |
3 |
|||
7. |
Kontrola troškova hrane, pića i radne snage |
2 |
66 |
3 |
2 |
66 |
3 |
|||
8. |
Vino, hrana i kultura |
2 |
66 |
3 |
2 |
66 |
3 |
|||
Ukupno D |
1 |
36 |
2 |
2 |
66 |
3 |
5 |
102 |
5 |
|
E |
Diplomski rad |
10 |
10 |
|||||||
F |
Profesionalna praksa |
60 dana |
||||||||
G |
Sedmični broj časova |
39 |
1404 |
60 |
34 |
1122 |
60 |
120 |
||
H |
Broj radnih sedmica |
36 |
33 |
|||||||
Ukupno (A+B+C+D) = 2208 |