• skola

Psiholog

IMG  201508240  085432 Small 2

Ja sam Suzana Kovačević, školski psiholog. Zvanje psihologa stekla sam 1998. godine na Moskovskom pedagoškom državnom univerzitetu. U Školi za srednje i više stručno obrazovanje ,,Sergije Stanić,, sam zaposlena od 2009. god. Prethodno sam, na istim poslovima i zadacima, bila angažovana u školi ,,Boro Ćetković,,.
Dio sam tima, psihološko - pedagoške službe škole, koja sa velikim entuzijazmom i ulažući nesebične napore, u saradnji sa svim kolegama u školi, čini sve što je u njenoj moći da se vaspitno - obrazovni proces unaprijedi, kroz njegovo planiranje, programiranje, organizovanje i praćenje. Područje rada i djelovanja školskog psihologa je široko i obuhvata mnoge aktivnosti, međutim, važno je istaći onaj dio koji se odnosi na savjetodavni rad sa učenicima.
Cilj mi je, da kroz svoje angažovanje, a kao što sam već naglasila, uz mnoge druge aktivnosti i obaveze, proces školovanja učenicima učinim lakšim, boravak u školi prijatnijim, sazrijevanje sa promjenema, dilemama i problemima koje ono nosi manje ,,napornim,,.
Svaki učenik će se, kao i svi mi, naći u situaciji koja izgleda nerješiva, pred nekim problemom koji doživljava kao težak teret koji ne može da ponese.
Neko se sa tim problemima nosi lakše, neko teže, a najteže se sa problemima nositi sam. Postoje stvari koje ne možete ili ne želite da podijelite ni sa svojim najboljim prijateljem, roditeljima ili profesorima. Psiholog je tu da, kad sagleda i procijeni problem, pokuša da savjetuje i pomaže da se učenik bolje snalazi u školi, ali i u životu uopšte, da lakše prebrodi krize i probleme, da unaprijedi i maksimalno iskoristi svoje sposobnosti i vještine i … još puno toga.
Naše je da pokušamo, jer kako se kaže - ako ima volje, naći će se način.
Volje ima, tražićemo način.
U to ime, dobrodošli!

 

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 6
  • 5

Pretraga

Ko je na mreži

Ko je na mreži: 229 gostiju i nema prijavljenih članova

JU Škola za srednje i više stručno obrazovanje ,,SERGIJE STANIĆ“

Please publish modules in offcanvas position.